Cry Now, Smile Later

Down with the sickness

Kategori: Allmänt

Jag har varit sjuk och inte kunnat träna på en hel vecka, halsont, feber, förkylning och hosta. Men nu är det på sluttampen och jag tog mig tillbaks för ett lättare pass idag!
Det kändes att jag fortfarande inte var helt frisk, men det var så skönt att bara få känna stämningen och träffa bröderna igen.
På gymmet så dunkade jag snabbt av 35 chins, 30 vanliga och 5 viktade med 15kg. Mest för att komma in i matchen lite.
Sen klev jag på biceps, där det blev några få standardövningar och avslut med tävling.
Tävlingen utfördes som vanligt med bara skivstången, fast idag så körde vi att man skulle nå ett visst repsantal på minst set. Jag skulle till 50 och min 'motståndare' till 25. Jag vann med 2 set fördelat 30 - 20.
/ Cry Now, Smile Later

Bröst i fokus

Kategori: Allmänt

Egentligen så skulle jag ha en vilodag idag, men jag missade ju ett bröstpass förra veckan pga streckningen så det passade mig bra idag, även fast jag känner mig ganska sliten efter 300 igår. Polarna krökade igår så dom stannade hemma från gymmet idag. "När du vilar så tränar din motståndare".
Hur som helst, passet såg ut så här:
4 x 3 bänkpress
5 x 3 sned bänkpress
8 x 3 dips á 25kg.
5 x 3 axelpress
6 x 2 flies
6 x 2 kabelflies
5 x 3 pushdowns
Nu är jag redo för volymvecka!
/ Cry Now, Smile Later

300

Kategori: Allmänt

Idag var det 300-testet som stod på schemat. Det är utan tvekan det jobbigaste jag har gjort på gymmet. Jag var taggad som fan fram tills ca 24 timmar innan det var dags. Då började alla som var med dra sig ur av olika anledningar, och när klockan väl slog halv sju så hade 12 personer blivit till 2. Dock så var det en hjälte som dök upp och anslöt sig till oss, vilket gjorde det hela lite roligare.
Man ska på kortast möjliga tid göra:
25 chins
50 marklyft med 60kg
50 armhävningar
50 boxjumps, 60cm
50 enarmsfrivändningar med 15kg hantel (25 på varje arm)
50 floorwipers med 60kgs skivstång
25 chins
Jag fick tiden 22 minuter och 54 sekunder. Vilket jag är helnöjd med, en förbättring med 5 minuter på ungefär en månad. När jag var klar så kom jag ihåg att porslinet i toaletten var så fint så jag var tvungen att gå och titta på det en snabbis.
Sebbe blev klar på 18 min och 44s, vilket också var en förbättring sedan förra gången men inte ett personbästa.
Jonas tid har jag inte riktigt koll på, men han fick göra 3 besök på den där toaletten under sin gång vilket förvärrade hans tid en hel del.
Bilder från idag, intra och post 300!
Charmig? Hur ser du ut efter att du har gjort 300 ? ;)
/Cry Now, Smile Later

Ben med Sebbe - återhämtningsvecka

Kategori: Allmänt

Idag stog ben på schemat igen, men nu har jag gått in i en återhämtningsvecka och tränar "lättare", dvs lite lättare vikter men fler reps, mycket med egna kroppen osv.
Vi började hur som helst med en maxning i marklyft, även fast ingen av oss kände oss speciellt sugna på det. Men vi ångrar inte att vi gjorde det för att båda satte nytt PB! Jag på 170kg och Sebbe på otroliga 230kg!
Passet såg ut såhär:
Maxning i marklyft.
10 marklyft supersetat med 10 knäböj x 3
Utfallsgång x 4 över en uppskattad 25-30m sträcka.
Grodhopp x 3 med 5kgs medicine boll, samma sträcka.
Upphopp på bänk med 30kg viktväst. 3 set med repetitionsantalen 12, 20, 30.
Upphoppen gjordes till lite av en tävling, vilket får oss att pusha oss så sjukt mycket längre än vad man hade gjort annars!
Slutkörd efter det andra setet med upphopp
/ Cry Now, Smile Later

Skada(?!)

Kategori: Allmänt

Bröst och triceps som blev till triceps och biceps med den erfarna lärlingen Anton Wennmark.

Efter uppvärming så kom första setet på bänkpressen. 4 reps på 80kg, sen drog det till i vänstra bröstet och jag kan inte fortsätta. Jag hoppas att detta bara är en sträckning och att det går över snart!
Triceps:
6x3 pushdowns.
6x4 'skallkrossaren'
6x3 *Hantelövning på golvet. Press upp och excentriskt ner.*
6x3 over-head drag i kabelmaskin.
Bra pump efter tricepsdelen
Biceps:
6x3 stående bicepscurl, rak stång.
6x4 preachercurls
6x3 hammercurls liggande i kabelcrossen
Avslutade med en tävling i pronerad bicepscurl där man gör så många man orkar med bara skivstången (20kg)
Där jag vann med 25 reps efter otroliga psykningar av grabbarna Kenny och Barkan som gled in efter ett tag, och Anton såklart.
Den raka skivstångscurlen
/ Cry Now, Smile Later

Ben och rygg

Kategori: Allmänt

Ben och rygg stod på schemat för tre dagar sedan, och jag skriver detta för att det är värt att nämna.
Detta passet skulle bli ett riktigt grispass, och så blev det också!
Sällskap denna dag var den tidigarenämnda PT'n och kortrådgivaren Sebastian Lindberg!
Ryggträningen såg ut såhär:
Chins.
6 maxreps - 4 maxreps - 6 maxreps - och avslutade med så många vi orkade.
Samtliga set viktade jag med 15kg.
Latsdrag.
6x3
Flaggan.
5x3 på varje sida.
Ben:
Marklyft, mycket fokus hamnade på marklyft för att vi har tränat benen tidigare i veckan, och då låg knäböj i spetsen. Efter några uppvärmningsset så körde vi 3 riktigt tunga set med målet 3-6 reps.
Jag körde med 150kg, vilket är en ganska stor grej för mig som har maxat 160kg tidigare.
4, 3, 2 blev repsantalet och jag kände mig riktigt nöjd efter den första 4an.
Vi fick tyvärr avbryta pga sargade händer efter chins + marklyft.
/ Cry now, smile later

The past - Jesper Persson

Kategori: Allmänt

Jag började mitt gymmande från en lätt grund som byggdes upp våren 2011, men som sedan tinade bort under sommaren. Att sluta träna är något som jag aldrig kommer att göra om.
Idag är det den 15 december 2012, och idag har jag tränat regelbundet på gymmet sedan 1a september 2011. Alltså i 4,5 månader.


Jag har tränat hela livet i stortsett, alltid varit väldigt aktiv och har spelat hockey sedan jag var 6 år gammal. Jag tröttnade på hockeyn och slutade efter en knäskada och dålig motivation. En av de värsta sakerna jag vet är att hålla på med någonting och inte göra det helhjärtat. Jag kände att jag inte längre kunde uppfylla det kravet och valde därför att lägga skridskorna på hyllan.

Gymmet är något som alltid har legat mig varmt om hjärtat men som jag aldrig har haft riktig tid till, just på grund av hockeyn. Så det var en självklarhet för mig att gå den här vägen.
Min utveckling: Utvecklingen som jag hade i början var jag nöjd med, det gick frammåt, jag ökade vikter i allting och det dröjde inte lång tid innan jag var i kapp - och förbi det som jag lyckats med innan sommaren. Som sagt, så var jag nöjd!
Enda tills en dag....
Jag började komma upp på någon slags platå där ingenting hände, det stod stilla helt enkelt. Då hörde jag om en gratis rådgivning med en PT på mitt gym (24/7). Där man just diskuterade och kom fram till lösningar för att komma av denna platå. Vi pratade ett tag om mina mål och min hängivenhet till detta och kom fram till att vi istället skulle börja träna tillsammans och att han under tiden skulle göra ett schema åt mig. Det var nu min träning verkligen tog fart! Det dröjde inte alls länge innan man började se skillnad på min form, och en helt ny värld öppnade sig med övningar, tekniker och personliga rekord.
Så på den här vägen är det. Mitt mål med träningen är att bli så stor som det går antar jag, jag kommer ju aldrig sluta att träna, och speciellt inte av den anledningen att man blir "för stor".
Ett eventuellt mål är Athletic Fitness om några år.
/Cry Now, Smile Later

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt