Cry Now, Smile Later

One hell of a training day

Kategori: Allmänt

Igår kom Anton över till mig runt kl ett för en powerwalk. Vädret skiftade väldigt mycket och gick hela tiden mellan sol och regn. Efter lite tagg så bestämde vi oss hur som helst för en löprunda istället. Vi sprang i ett hyfsat men relativt lugnt tempo, inte direkt som när jag springer själv. Som ni alla säkert vet så blir man ganska stum i benen efter att man har varit ute och sprungit, och ändå så väntade ett benpass på kvällen..

Så vid fem så följde jag med till SATS, ja SATS. För att träna mina ben och även lite rester som jag hade kvar från dagen innan, de raka magmusklerna och lite biceps. Men jag var trött i benen och jag vet att det inte är bra för muskeltillväxten att köra som jag då skulle ha gjort. Men det blev en maxning i den efterlängtade benpressen med Barkan iallafall. 300 kilo pressades i en etta trots utmattade lår, lite roligt.
Och det blev det enda jag gjorde för mina ben på SATS! Sen klev jag på mage, där det blev favoritövningen crunches på pilatesboll i cabelcross. Och sen 12x4 rak skivstångscurl för mina biceps. Inget monsterpass direkt, men det fyllde den funktion som jag var ute efter. Juste, en bild på packet ska ju upp också!
Det rullar på, åtta ska det bli!
Va skönt att vara klar för den här dagen tänkte jag då.. Men rätt som det var så stod jag på 24/7 med Johanna och körde ett snabbt men svinjobbigt konditionspass.
Idag känns det speciellt i vaderna, inte så konstigt eftersom att jag hade pump i dom under typ 4 timmar igår.
Idag ska jag egentligen köra bröst/triceps men får se vad jag hittar på, har haft dålig återhämtning från det senaste passet och har fortfarande ordentlig träningsvärk i brösten.
/Cry Now, Smile Later

Ruskigt bra pass

Kategori: Allmänt

Idag låg hög fokus på rygg, och det blev riktigt bra må jag säga. Jag trodde inte att det skulle gå bra alls idag, jag missade nämligen bussen och fick gå ner till gymmet i regnet. Så blöt och lätt utmattad från den relativt hektiska promenaden stapplade man in i omklädningsrummet.

Det kändes dock bra när vi började värma upp, och dom första chinsen gick lätt. Vi belastade chinsen med en viktväst som väger 30kg idag! Jag trodde att det typ skulle bli en maxning först, men jag klarade av det bättre än vad jag trodde. Så jag rev av en sexa viktat 30kg! Sjukt nice, lite roligt om man tänker på att jag för sex månader sedan inte orkade mer än ca 6 chins med min egna kroppsvikt. Känns riktigt bra.  Åker dock fortfarande på spö av Sebbe i "Först till 50", men det ska bli ändring på det med snart ska vi se!
Hur som helst så blev det ett riktigt monsterpass, mycket rygg och avslutade med mage supersetat med biceps.
En lycklig 109kg tung grabb står redo för sista setet med viktvästen
Får inte utelämna att Johanna hjälpte mig med två överdrivet jobbiga set i en specialövning för att förhoppningsvis fixa till "problemet" som jag har i min svank. Ni ska få det förklarat! Imorgon väntar en powerwalk ev löprunda och sedan bröst och triceps på kvällen.
/Cry Now, Smile Later

We'll rip this shit till our bones collapse

Kategori: Allmänt

Så, volymträning med stenhård fokus på ben och biceps. Mm, ben och biceps..
Johanna gjorde mig sällskap det här passet och vi slet på lika bra som vi alltid gör!
12x3 knäböj
12x3 marklyft
3 set rest-pause benspark
12x4 rak skivstångscurl
3 set rest-pause hammercurl
En snabb bild på våra biccar blev det också!
Idag så följde jag med Kenny, Barkan och Anton till SATS i Bålsta.
Passet gick sådär.. jag fick ont i axlar och dylikt, och jag får aldrig ont längre! Så jag var arg där ett tag. Jag sammanfattar det till helt okej ändå.
12x3 hantelpress
12x3 sned hantelpress
12x4 cabelflies
12x5 dips
12x3 pushdowns
3 set rest-pause "skallkrossaren"
12x2 enhandsupinerade pushdowns
12x1 quarter reps enhandsupinerade pushdowns
Som jag skrev för några inlägg sedan så lade jag bänkpressen åt sidan och kör bara hantelpress, utvecklingen har gått framåt så jag är nöjd med det beslutet och kommer fortsätta likadant!

20 chins på andra setet, hemgång på G!

Kategori: Allmänt

Nu är det hemgång på G! Ska bli skönt att träna på gymmet ikväll, det ser jag fram emot. Lite chins, handstående och muscle-ups har det blivit i solen idag under förmiddagen.
Slänger med en video som jag skulle lagt upp för typ en vecka sedan, 43 chins på två set blev det men filmade bara det andra. Förhoppningsvis blir det ett pass med Sebbe ikväll!
25 är mitt nya mål.. Hörs ikväll!
/Cry Now, Smile Later

Muscle-ups

Kategori: Allmänt

Here you go! Snygga? Nja, men jag klarar det och nu är det bara att sträva efter att göra fler. Riktigt roligt!
/Cry Now, Smile Later

Hälsningar från Småland

Kategori: Allmänt

Är i Västervik för tillfället.. Inget gym, knappt något internet. Vad som finns här dock, är en lekplats och långa vackra vägar. Så under den här helgen så kommer jag att bedriva min träning på ett 'nytt' sätt! Högintensitetslöpning och även mycket chins, flaggan och ska se om jag kan hitta något lämpligt ställe att öva muscle-ups på!
En ryggbild har efterfrågats, så därför skickar jag med den här. One shot med självutlösare, det kommer mer och snyggare när jag är tillbaks i Bålsta. Typ 20 grader här nere förresten, hur skönt som helst!
There's more to come!
/Cry Now, Smile Later

Resultat av 6 månaders träning!

Kategori: Allmänt

Nu har vi kommit till en punkt som jag har sett fram emot! Att jämföra, då och nu! Jag sliter stenhårt 6-7 dagar i veckan på gymmet, och det är grymt roligt att få se resultaten! Som jag nämnde i det första inlägget i den här bloggen så har jag fått en ordentlig dos av professionell coachning och pepp från Sebbe Lindberg.
Så, man kan nog säga att med grym träning och en stark vilja så får man resultat.

Så på den vägen är det, kommer göra flera liknande "jämförelseinlägg" i framtiden.. Kanske 9 månader, 12 månader osv. Har höga förväntningar på mig själv, och mycket att se fram emot!
/Cry Now, Smile Later

You can be a king or a street sweeper, but everybody dances with the grim reaper

Kategori: Allmänt

Ben och biceps, tungt som bara fan. Många grabbar var på plats igår för det sena styrkepasset. Jag och Johan tränade ben tillsammans, sen klev jag på biceps själv.
Jag ska göra ett inlägg som handlar om min muskeltillväxt i olika muskelgrupper sen, vart det går lätt för mig och vart det går tungt.
Bicepsdelen:
6x3 strikt, rak skivstångscurl 50kg med assisstans på dom sista repsen i set 2&3.
6x3 excentrisk, isolerad curl med w-stången 60kg
6x3 excentrisk hammercurl med hantlar
Snart så kommer ett inlägg laddat med formbilder, från när jag började, och nu sex månader senare. Kommer bli spännande!
/Cry Now, Smile Later

Något smarrigt!

Kategori: Allmänt

Det här kan bli så fint så att jag gör bloggen offentlig. Vi får la seeee!
Pumpen efter tricepsövningarna
Alla vet väl att triceps är viktigast om man vill ha storvolym på armarna?
/Cry Now, Smile Later

Både lätt och stark

Kategori: Allmänt

Just nu mår jag så jävla bra, kort sagt. Jag har inte vägt så här lite sedan jag började träna, och jag är starkare än någonsin. Sjukt skönt!
Jag tränade med Johanna idag, rygg och mage låg i fokus. Det blev ett långt och bra pass där hon hjälpte mig få in några, för mig, nya muskler. Som sagt ett riktigt bra pass och jag gjorde ytterligare ett personbästa och körde 6x3 chins viktat 20kg. Tyvärr blir det ingen bild idag, ska köra bröst och triceps imorgon så det blir väl till att bjuda på något extra smarrigt då!
/ Cry Now, Smile Later

Bröst och triceps - STYRKA

Kategori: Allmänt

Dags igen då, det här passet körde jag ensam i lördagskväll. Efter att jag var klar så skulle jag ut med mina vänner och dricka alkohol, men kvällen fick en oväntad vändning och det är jag riktigt glad över! Visst var det lite tråkigt att inte träffa polarna, men jag klarade mig undan en säkerligt ordentlig fylla, vilket leder till bättre resultat på gymmet samt att jag fick sällskap i världsklass. Hur som helst, eftersom att jag var ensam så kunde jag inte utföra passet i dess helhet pga att det innehåller excentriska övningar. Men så här såg det ut:
6x3 hantelpress á 35kg
6x3 lutande hantelpress á 27,5kg
6x3 dips á 30kg
6x3 pushdowns
5x3 "skallkrossaren" á 40kg
5x3 "smal press + excentrisk med hantlar"
Juste, jag kommer att lägga bänkpressen åt sidan ett tag. Ska bara träna med hantlar och se om utvecklingskurvan för mina tuttar ändras.
/Cry Now, Smile Later

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Det var ju ett tag sedan jag skrev, det beror på att jag blev sjuk igen! Avstå från att överkonsumera alkohol och sov ordentligt om du vill komma någonstans med din träning. Hur som helst så är jag på fötterna igen och det känns sjukt bra.
Så... jag började den kommande styrkeveckan med ett rygg och mag- pass. Det gick mycket bättre än förväntat!
6x3 chins viktat 16kg
6x3 lågrodd på max i 24s roddmaskin
6x3 stående högrodd med skivstång 70kg
8x3 benspark
6x3 excentriska crunches på bosuboll
Och! Jeppes väg till 8 pack.. det har stått stilla på den fronten ett tag efter som  att jag har haft en väldig otur med sjukdom, men slevar in en bild ändå.
/Cry Now, Smile Later

Roligaste passet

Kategori: Allmänt

Ben och biceps på 24n idag då, Andreas hängde på mig idag vilket var skitkul. Vi träffade Malin där också men hon var bara med på en liten del av passet idag.
Ben och biceps i volym är det absolut roligaste passet i min åsikt, just för att man kör så hårt så att man fan inte vet vart man ska ta vägen.
Maxningen på 180kg kom idag också, och jag misslyckades.. jag var säker på att jag skulle klara det, men så gled stången ur vänsterhanden när jag nästan var uppe. Och i försöket efter så hade jag helt enkelt inte tillräkligt mycket kräm kvar i benen för ett sådant lyft. Sen flög viktplattorna som vantar. Nej men jag blev skitbesviken och lack som fan på gymmet för att de har kärringstänger utan grepp och inget kalk eller magnesium för att "det är för svårt att få bort från golvet."
Sen kom vi iallafall igång med träningen.
12x3 marklyft 120kg
12x3 knäböj 90kg
3 set rest-pause benspark
Vid det här laget så var båda spyfärdiga så vi vilade lite och sen klev vi på biceps.
12x3 stående hantelcurl
3 set rest-pause sittandes hammercurl i lutning
Båda bilderna är från hammercurlen.
/Cry Now, Smile Later

Rygg och mage på bista(L)

Kategori: Allmänt

Jag är så sjukt trött på mitt nuvarande gym 24/7 fitness.. Allt går sönder och det tar fan veckor att laga det. Beställ ordentlig utrustning istället! Så det här passet körde jag faktiskt på Bista som är ett gym som har funnits i evigheter men som ändå är underbart. Det är som att grunden är byggd på blod svett och tårar och det är den känslan som flödar genom kroppen när man kliver in där. Det var min goda vän Andreas som jag följde med och vi körde tillsammans.
Rygg:
12x3 chins
3 set rest-pause lågrodd i maskin
12x3 högrodd i maskin
12x3 latsdrag med ett specialhandtag
Mage:
3 set rest-pause i kabelmaskin på pilatesboll
12x2 brutalbänk
Latsdragen med specialhandtaget, sjukt skön faktiskt.
/Cry Now, Smile Later