Cry Now, Smile Later

Return of the

Kategori: Allmänt

Jag sitter på planet mot Sverige nu, trots att jag har haft det bra i Spanien så kommere det bli så sjukt skönt att komma hem och få lite ordning på livet igen. Ordentlig Träning, kost, sömn. Som jag längtat!
Här kommer den maten som jag har fixat dom dagarna som vi har bott själva. Lite blandad kvalitét på det, men kan säga att jag hellre skulle äta fisk på konserv med händerna 7 dagar i veckan än att bara äta pasta och vitt bröd igen.

En lagom fet hamburgare på 280g.

En dag gick jag och Johan lös på 6 burkar tonfisk, i vårat badrum på hotellet.

Men bäst var Paellan på Maremagnum!

När jag kommer hem och får tid över så ska jag lägga en beställning på lite viktiga saker. Mer om det sen. Nästa gång blir det ett riktigt gym-inlägg!

/Cry Now, Smile Later

I do what i can

Kategori: Allmänt

Ja, jag gör vad jag kan i bloggväg just nu. Så här bjuder jag på en bild till!
Åt precis en stor tallrik med bara spagetti.. hm.
Dagen efter att vi kommer hem så är vi lediga, den eftermiddagen ska jag ägna åt matlagning, jag ska göra allt som jag vill ha. Kyckling, lax, kött.. keso i mängder, mmmm! Allt ska med helt enkelt. Äta mig proppmätt på riktig, PROTEINRIK MAT, för att sedan fortsätta som vanligt hemma. Gud så jag längtar!



/Cry Now, Smile Later

I nöd och lust

Kategori: Allmänt

Här kommer lite "formbilder" om jag nu kan kalla det så. Jag är svullen som fan i kroppen pga maten här nere. Planerar en stenhård diet när jag kommer hem, det ser jag fram emot! Mer om dagen kommer ikväll.




Nu måste jag tyvärr skynda mig till stranden!

/Cry Now, Smile Later

Träning

Kategori: Allmänt

Skulle jag klara mig utan den?

Nej. Det skulle jag verkligen inte. Jag ryser bara av själva tanken på att försoffa mig, äta en massa godis, chips, kakor, bullar och glass. Att inte träna. Att känna hur allt arbete, allt slit, blod, svett och alla känslor har varit i onödan. Att känna hur musklerna avdunstar likt en spilld vattendroppe på en varm platta, och hur fettet långsamt fyller ut alla delningar.

Hård träning, bra kost och en hälsosam livsstil är A och O för mig, det handlar inte bara om att bygga stora muskler och bränna fett. Den mänskliga kroppen är ett under, ett mästerverk. Ska vi då inte ge den vad den förtjänar? Förse den med vad den behöver, förse Oss med vad Vi behöver.

Jag vet att jag aldrig kommer att välja en chokladkaka över keso igen, jag vet att jag inte kommer ta fram en chipspåse på kvällskvisten när jag har tillgång till supergott proteinpulver och en hel värld med roliga recept. "Men jag kanske inte har proteinpulver hemma." Det finns alltid ursäkter och möjligheter. Vilken väg du väljer är helt upp till dig.

Något som jag inte riktigt förtsår är folk som säger att dom så gärna vill, men har inte tid att träna för att dom jobbar nu osv. Ett dygn består av 24 timmar. Vi räknar bort 7 timmar för sömn. 17h kvar. Jobbet tar vi bort 10,5 timmar för, 6,5h kvar. Träning, ett bra pass på 1,5 timme. Då har man alltså 5 timmar kvar till att göra exaaakt vad man vill på. Och för dom som ändå tycker att livet är fullspäckat så måste man inse att man inte får tid, man tar sig tid. Det finns inga ärliga genvägar i den här branschen, man får ingenting gratis.

Jag kommer nu att dela med mig av det som ekar i mitt träningshuvud:

"The one thing that turns dreams into reallity is effort."

Det är inte svårare än så, men inte lättare heller.

 

/Cry Now, Smile Later

Hablas catalan?

Kategori: Allmänt

No! Som ni vet så är jag i Spanien nu, det har inte varit lätt att uppdatera med något pga att internetet inte har fungerat som det ska här. För er som inte vet det, så bor jag hos en värdfamilj här nere. Det är en så kallad "utbytesresa". Så jag äter här, och jag sover här.

Maten är hemsk. Eller den är inte hemsk, den är fel. Dom äter bara kolhydrater! Första lunchen som vi fick när vi kom hit t.ex - Förrätt: Chips, ostbollar, kex och nötter. Måste tillägga att alla åt så mycket av den här skiten så att jag trodde att det var hela lunchen.. Huvudrätt: Makaroner och ost. Till maten så dricker man coca cola eller vatten. Så vart fan är mitt protein?
Det är ett riktigt dilemma och dom har inga proteinbars eller dylikt i dom butikerna som vi har varit på iallafall.

Var ute och sprang idag också, en högintensiv 20 minutersrunda längst strandpromenaden. Tyvärr så blev det dock ingen bild för att jag inte fick med mig telefonen. Skall gottgöras!

/Cry Now, Smile Later

3, 2, 1 - pumpa

Kategori: Allmänt

Idag kom jag till gymmet taggad, men vad tusan kan jag träna? Jag är så mör i hela kroppen, ett ryggpass låg planerat men jag har jättemycket träningsvärk speciellt i latsen. Men mina biceps kändes fräscha! Så biceps blev det. Tränade volym idag bara för det roligas skull, börjar även få lite ångest över att jag kommer vara borta från gymmet i en hel vecka.

12x3 stående hantelcurl
3 set rest-pause sittande hammercurl i lutning
12x3 pronerad skivstångscurl
12x3 dubbel bicepscurl i cabelcross

Bilden var lite för mörk, så någon använde någon effekt som gjorde bilden ljusare, men grön(?) utomjordiskt.


Lagom tills jag var klar så kom Lucas och Anton upp för att göra sitt 300 test, Reuterling hoppade på lite spontant också. Riktigt kul att se och väldigt bra krigat av alla samtliga! Nu kör vi igen om 4-5 veckor.

/Cry Now, Smile Later

Progress sweet progress

Kategori: Allmänt

Ben idag, kände mig riktigt mör i kroppen efter gårdagen. Men det var bara att trumma på!
Styrkeutvecklingen den senaste tiden har gått så vansinnigt fort. Jag njuter verkligen av varenda pass.. Den kommande återhämtningsveckan kommer jag att bedriva i Spanien. Åker dit med skolan i åtta dagar fr.om söndag, så det kommer bli intressant att se hur jag fixar träningen där nere.

Passet idag var ruskigt roligt. Jag är i mitt livs bästa form, och den blir bara bättre och bättre hela tiden! Jag kände av baksida lår alldeles för mycket från hoppen igår, så det uteblev idag. Kommer ni ihåg att jag skulle ta 180kg i marklyft för ett tag sedan men klarade det inte? Inga problem idag! Samt 160kg x4 i knäböj, vilket jag är så stolt över.

6x2 knäböj 150kg
4x1 knäböj 160kg
6x1 enbensspark
1x1 maxning i marklyft, 180kg!
6x1 enbensspark

160kg!

Formbilden, med dåligt ljus. Men jag håller vad jag lovar! Lägger upp en bättre nästa gång.

Nu väntar en lugn och skön kväll. The 300 Challenge imorgon för dom som fick förhinder igår. Hoppas ni är laddade!

/Cry Now, Smile Later

Challenge completed

Kategori: Allmänt

Sådär ja, 300 avklarat. Som vanligt när det kommer till 300 så bangar 50-60% av dom som sagt att dom ska komma, men det gick ingen nöd på oss! Fem starka krigare blev vi iallfall som ställde upp och tog oss igenom det här. Sebastian, Marcello, Simon, Stefan och jag.
Jag förbättrade min tid med ca 3 minuter, och klarade av mitt mål som var att komma in under 20min. Tiden blev 19.16. Glad!

Nu är det brådis ner till dagens benpass, ska komma ihåg att ta en "formbild" på mina lår idag. Så håll utkik sen!

/Cry Now, Smile Later

Fuck it lets go again

Kategori: Allmänt

Mina planer inför det här gympasset blev inte riktigt som planerat. Tänkte maxa dips, sen köra kondition/återhämtning med Johanna. Men jag fastnade i bröstträningsandan och kunde inte slita mig därifrån. Tanken bakom att inte köra något igår var att kunna prestera så bra som möjligt på 300 idag. Men sen slog det mig att jag inte är någon mes!
Dips-maxningen gick oväntat bra men ändå sådär. Jag började med 60kg, vilket var för lätt. Gjorde en tvåa på det faktiskt. Sen borde jag ha gett mig för dagen men fick för mig att testa 75 också, gick inte vägen.. Men det är ett mål nu! Höjde hantelpressen till 40kg idag också.

Dipsmaxning (2x60kg)
4x3 Hantelpress 40kg
4x3 Sned Hantelpress 35kg
6x3 Låga cabelflies
6x3 Höga cabelflies
6x3 Pushdowns i rep
6x3 "Smal press + excentrisk" 20kg

60kg dips, totalt 140kg tung

Johannas sista set låga cabelflies


Nu ska jag börja röra mig till gymmet för kvällen 300 evenemang. Ses där!

/Cry Now, Smile Later

Jacked XX (New Edition) - A love story

Kategori: Allmänt

Det var ganska länge sedan jag tog min första dos av Jacked XX. Det var i skolan när jag hade 10 minuter kvar av dagens sista lektionen som jag drack den, för att sedan återgå till mitt arbete. Några minuter går, och det börjar stickas i fingertopprna. Det var roligt att känna av effekten direkt, men jag tänker inte mer på det.
Jag känner hur jag blir alert, får nästan anstränga mig för att sitta still.
Det går ytterligare fem minuter och lektionen börjar nå sitt slut. Vid det här laget så kommer jag på mig själv med att dra mig i ansiktet, massera ögonbrynen, öronen och slå mig själv i nacken, och när jag reser mig upp så går ett rus genom hela kroppen. Energin flödade genom kroppen hela passet, allt kändes mycket lättare.
I fell in love.

Just nu så är det en galen kampanj på den också.
Klicka på bilden för att läsa mer!
Jag har testat några olika Pre-workout produkter, och det finns ingen som har varit bättre än Jacked XX. Det finns en kandidat som skulle kunna vara med och slåss om tronen, det återstår att se. En produkt som förövrigt är på väg hem till mig nu, kan ni gissa vilken det är?

Bjuder på lite chin-action från igår.

Ikväll väntar förhoppningsvis ett återhämtnings/uppladdningspass med Johanna!

/Cry Now, Smile Later

Silverback

Kategori: Allmänt

Rygg och biceps blev det idag. Körde en liten light-variant av ryggpasset, och böt ut mage mot biceps eftersom att jag ska köra The 300 Challenge på torsdag. Man vill ju vara någolunda fräsch i dom muskelgrupperna tills dess!
Biceps körde jag på stenhårt med som vanligt.

Chins
Lågrodd
Högrodd
"Trapezius"

Skivstångscurl
Excentrisk, isolerad curl med w-stången
Excentrisk, isolerad hammercurl
Dubbelcurl i cabelcross (Bild kommer nästa gång jag kör den)

Det blev ganska lite rygg, men det räckte till att få bra pump.

Ska försöka ta en vilodag imorgon så att jag är i form till 300. Måste ju slå min förra tid!
/Cry Now, Smile Later

Food court

Kategori: Allmänt

Jag ägnade mig åt lite matlagning igår! Snabblagat, nyttigt och gott som fan.



Kycklingfilé, lax med kesellaröra, tomat, avokado och keso. Det kan nog inte bli så mycket bättre!
Snart blir det ett rygg/mag-pass, ska testa en rolig chinsmaxning idag. Laddad till tusen!

/Cry Now, Smile Later

This is why I love what I Do

Kategori: Allmänt

Jag tränade ben och mage sent igår kväll, passet blev okej, energin var sådär.. Jag tog det lite varsamt i början pga att jag har börjat känna av en gammal knäskada. Men jag trummade igenom passet och det kändes bra. Fram tills idag när jag kom till gymmet, jag ville ha mer! Energin började flöda och jag kände mig hur stark som helst, trots att jag körde ett tungt pass igår!

Igår såg det ut på följande sätt:

6x1 knäböj 120kg

6x2 knäböj 130kg

6x3 marklyft 130kg

6x3 enbensspark 75kg

 

Och idag såg det ut såhär:

6x1 knäböj 145kg

6x1 knäböj 150kg

3x3 marklyft 160kg

6x3 "finnen"

Ruskigt glad! Jag älskar när det går framåt, och det är sådana här veckor som påminner mig om hur mycket jag älskar att träna.

150kg på axlarna

/Cry Now, Smile Later

Sammarbete och framgångar

Kategori: Allmänt

Som ni ser så har jag en stor MMSPORTS logga högst upp på sidan, det är för att vi har gått in i ett samarbete! MMSPORTS är en stor leverantör av gym och träningsrelaterade artiklar, och det är ifrån dom som jag har handlat sedan jag började i september.

Det är deras eget märke Body Science som jag har använt allra mest, jag behöver inte säga så mycket mer än att deras produkter än underbara. Deras motto är "When Quality and Results Matters." Och dom skorna fyller dom ut så det bara skriker om det.
Kika in här för att se alla deras produkter
Igår så körde jag och Johanna ett bröst/triceps pass med fokus styrka. Jag har inte varit så laddad inför ett pass på jättelänge, jag var pumpad, så sjukt exalterad! Och med en maxdos Jacked-XX och en dosering Liquid Arginine i kroppen så var ett monsterpass ett faktum! Jag höjde hantelsexorna till 37,5 och det gick förvånansvärt lätt, nästa gång kliver jag på 40kilos. Och jag höjde dipsen igen! 45kg, styrkeutvecklingen på den fronten har varit helt galen den senaste månaden. Repsantalen där blev 6-6-5.
Cred till Johanna som delade både glädje och framgång med mig det här passet, och måste nämna att hon körde bänkdips viktat 25kg

Hantelpress
Lutande hantelpress
Militärpress
Dips
Pushdowns
"Smal press + excentrisk"

45 kilo som hänger i en kedja runt midjan. 124kg tung!

Ikväll väntar ett stenhårt pass, ben/mage med Kalle. Laddad!

/Cry Now, Smile Later

Rå styrka

Kategori: Allmänt

Bröst och triceps med fokus Styrka. Det enda jag hade ätit var frukost, och det här passet genomfördes halv sju på kvällen. Jag trodde i.om det att det skulle gå trögt! Men så var det inte. Hantelsexorna kändes lätta så nästa gång höjer jag till 37,5kg. Ett personbästa med 6x3 dips viktat 40kg blev det också, mycket roligt!

6x3 hantelpress
6x3 lutande hantelpress
6x3 cabelflies
6x3 dips
5x3 excentrisk militärpress
6x3 pushdowns
6x3 'smal press och excentrisk'

Så här såg det ut från min point of view, 119kg tung!

/Cry Now, Smile Later

Be proud, not satisfied

Kategori: Allmänt

Jag skrev ju att jag skulle lägga in något lite extra för någon dag sedan när bilden uteblev. Så tänkte berätta lite om min deff, hur det har gått, hur jag gör det och bilder såklart.
Jag började för ungefär en och en halv månad sedan, och jag hade som plan att ta det ganska långsamt. Men efter att 2-3 veckor hade gått så hamnade jag i någon typ av svält i samband med en sjukvecka. Jag var aldrig hungrig och när jag väl tvingade mig att äta så var det protein som verkligen fick tryckas ner i svalget på mig. Jag blev lite orolig och tänkte mycket på hur kroppen reagerar på det och vilka konsekvenser det blir i volym/styrka. Men jag tog mig sakta och säkert ur den perioden, och jag det är faktiskt inget som jag skulle vilja ha ogjort då jag är ganska glad över kontentan.

Hur kändes det i början då? Att gå från att trycka i sig allt man får tag på till en strikt diet. Jag kan säga att den första och andra veckan så mådde jag dåligt. Jag var trött hela tiden, kände mig utmattad och jag saknade verkligen den mängd kolhydrater och kalorier som min kropp var van vid. Men jag kom ur det också som tur var, istället för att gå från allt till inget så bestämde jag mig för att gå från allt - till inget - till lite. För att sedan kunna avvänja mig i en takt som kändes bra.

Nu mår jag bra som bara den, jag har bra med energi och allt trots att jag sällan äter annat än kött, fisk och keso. Jag tränar väldigt ofta runt 13-14 tiden på dagen när jag är ledig. Så jag kliver väl upp runt 11.30 och äter fil med gojibär, lite havregryn, russin och några skivor torkad banan. Där har jag så jag klarar av att slita igenom mina pass.

Så, taget från vänster. Innan träning - 6 månader in - 7,5 månader + deff in.

Be proud, not satisfied.


/Cry Now, Smile Later

Make excuses - or get results

Kategori: Allmänt

Sjukt bra pass idag, nästan allt stämde. Pump, tryck, energi. Mmmm.. Fick lite ont i ena axeln men lät inte det stå i min väg. Bröst och triceps var det idag ja, det har jag längtat lite efter faktiskt. Johanna var där och peppade mig lite under bröstpasset, och sen klev Lucas in och tränade triceps med mig.
12x3 hantelpress
3 set rest-pause lutande hantelpress
12x3 cabelflies
3 set rest pause stående militärpress
12x3 "tävlingsdips"
8x3 pushdowns
3 set rest-pause "skallkrossaren"

Det känns så bra efter några rest-pause set, för er som aldrig testat det, så gör det! Ni kommer bli överrumplade av både pump och utmattning.
Så här går det till:
Välj en vikt som du klarar 8-12 repetitioner med.
Gör 8-12 repetitioner
Vila 15s
Gör så många repetitioner du orkar
Vila 15s
Gör så många du orkar!
Det är ett set.
Det fick jag från Sebbes och min träning, så creds till honom.

Från skallkrossen, slutpumpade triceps

/Cry Now, Smile Later

Övertränad?

Kategori: Allmänt

Rygg och mage stod på tur idag efter gårdagens crossfitpass, tränade med Johanna idag också. Ett bra pass som avslutades med cirkelträning för magen, och jag jobbade lite extra med mina sidofibrer.
Juste, jag klarade några muscleups i den tidigare allt för låga smithmaskinen idag också!
12x5 chins
12x3 isolerad högrodd
12x3 isolerad lågrodd
10x3 drag med rep, för musklerna mellan skulderbladen

3 varvs cirkelträning för mage, raka och sneda.
12x3 araben
10x2 sidodrag i cabelcross

Fan det blir ingen bild idag pga att det blev något fel med bildfilen. Jaja, ska gottgöra er med något speciellt sen!
Förövrigt så känns det som att jag håller på att bli övertränad, trött väldigt ofta och blir lätt irriterad. Ska ta vara på återhämtningsveckan som kommer nu och låta musklerna vila lite från hårdträningen. Fokus: Kondition och fettförbränning!

/Cry Now, Smile Later

Dagen efter och sessiga triceps

Kategori: Allmänt

Igår var det födelsedagskalas igen, en lyckad kväll sett ur många aspekter. Men jag drack, mycket, och det betalar jag för igår natt, idag, och typ en vecka framåt.. Dock så ser jag tillbaks på gårdagen med ett leende på läpparna, och skulle inte vilja ha det ogjort, förutom att man kanske kunde ha sparat lite på alkoholen.

Jag besitter relativt bra kunskaper om mixen träning+alkohol, så vill bara understryka att jag vet vad jag gör.
Hur som helst, tidigare igår så körde jag och Johanna ett stenhårt bröst/tricepspass! Volym och trim för hela slanten och vi slet som djur. Jag höjde hantelpressen, vilket var lite roligt. Och Johanna som nästan aldrig kört det förut gjorde tolvor med tiokiloshantlarna!

10x3 hantelpress 27,5kg
8x3 lutande hantelpress 25kg
3 set res-paus maskinflies
12x4 "tävlingsdips"
10x3 pushdowns
3 set rest-pause 'skallkrossaren'
Jag har hittat en plastpall här hemma, ställde precis in den i duschen och där kommer jag spendera den här dagen.
/Cry Now, Smile Later